Wandelen voor de 10 000 stappenclash

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


1/05/18

De 10 000 stappenclash is een leuke stappenuitdaging tussen 207 deelnemende gemeenten in Vlaanderen, waarvan 17 gemeenten uit onze regio: Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Poperinge, Roeselare, Staden, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. Van 1 mei tot 31 mei 2018 nemen de inwoners van de verschillende gemeenten het stappend tegen elkaar op. Na een maand kennen we de winnaars: de stad of gemeente die het meeste stappen heeft behaald. 

Hoe kan je deelnemen?

  1. meet je stappen met een stappenteller; 
  2. registreer je eenvoudig op de website www.10000stappen.be of download de 10 000 stappen app;
  3. wordt lid van de groep Oostrozebeke;
  4. probeer (dagelijks) je stappen in te geven;
  5. jouw stappen worden automatisch bij het totaal van onze gemeente Oostrozebeke geteld;
  6. volg de tussenstand live op de wereldkaart.  

Stappen is een heel laagdrempelige en goedkope vorm van bewegen. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10 000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel kunnen verbeteren. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten Stappen kan je overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd, … 

10 000 stappen per dag, of 8 000 stappen voor 65-plussers, is ideaal.

Lijkt 10 000 stappen minder haalbaar voor jou? Introduceer met mondjesmaat meer beweging in je leven. Want élk beetje beweging is beter dan niks. Een kleine stap voor jou, maar een grote stap voor je gezondheid!

Gezond leven? Beperk stilzitten en beweeg. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. 

  1. Zit minder lang stil én beweeg meer;
  2. Pak het stap voor stap aan. Geef niet op bij een terugval. Elk beetje beweging is beter dan niks; 
  3. Ga voor een gezonde gewoonte en wissel elke dag zitten, staan en bewegen af.

Save the dates

14 mei 2018

Een dauwwandeling die start om 8 u. aan het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos", Gemeenteplein 1, 8780 Oostrozebeke. Dit is in samenwerking met Pasar.

24 mei 2018

Een avondwandeling die start om 19 u. aan het gemeenschapscentrum "O.C. Mandelroos", Gemeenteplein 1, 8780 Oostrozebeke. Dit is in samenwerking met Pasar.

Deel deze pagina
Afdrukken