Milieuvriendelijke materialen voor de tuin

Gearchiveerd

Dit document werd gearchiveerd.


13/02/18

Klaar om de tuin op orde te zetten? Dan maak je toch ook de keuze voor verantwoorde, milieuvriendelijke materialen? Een tip: let op het PEFC-label voor hout.

De dagen beginnen te lengen, dus dit betekent dat de lente ook dichterbij komt. Om ten top te genieten van de eerste zonnestralen, is het nu het moment om eens stil te staan bij de inrichting van de tuin en het terras.

Wie wil genieten van de natuur, houdt natuurlijk ook rekening met de impact die zijn/haar handelingen hebben op ons leefmilieu. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten van de tuin te opteren voor PEFC-gelabelde houtproducten. Deze producten geven de garantie van duurzaam bosbeheer. Geen illegale houtkap en geen schending van de mensenrechten, maar wel het verbeteren van de biodiversiteit, het geven van een eerlijk loon voor de bosarbeiders, het openstellen van het bos voor recreatie, …

Op zoek naar wat inspiratie? Kinderen beleven plezier in een zandbak, op een schommel of aan grote gezelschapsspelen speciaal ontworpen om in de tuin te spelen. Je bloemen en planten zullen schitteren in een PEFC-gelabelde bloembak of met hun wortels tussen houtschors afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. En je hele tuin krijgt een mooie, duurzame uitstraling dankzij een omheining, terras, tuinhuis of carport met PEFC-label. En die aperitief die neem je aan een gelabelde tafel, languit weggezakt in een PEFC-gelabelde zetel of stoel.

En voor de koude lenteavonden: pellets of houten briketten voor de kachel zorgen voor een heerlijke warmte, zeker als ze gelabeld zijn.

PEFC-gelabelde producten zijn te vinden in de doe-het-zelfzaken, de warenhuizen, de detailhandels. En... ze kunnen aangekocht worden met ecocheques.

Veel tuinplezier!

Deel deze pagina
Afdrukken